Blogs

5 thuiswerktips voor meer werkvreugde

Werken wordt steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk. Technologie maakt het mogelijk, sommige omstandigheden - denk maar aan de maatregelen om het coronavirus in te dijken - maken het noodzakelijk. Voor de ene is het een verademing, voor de andere een hele opdracht, om thuis efficiënt te kunnen werken. We geven graag enkele tips mee om thuiswerk en telewerk zo vlot mogelijk te laten verlopen.

5 voordelen van coworken

Financiële flexibiliteit

Het huren van een traditioneel kantoor in België kost veel geld. Als men dit op jaarbasis bekijkt is het huren van een coworking space doorgaans goedkoper, dit inclusief meubilair, internet, nutsvoorzieningen, schoonmaak, keuken en meer. Wanneer een bedrijf kiest voor een coworking space in plaats van een traditionele kantoorruimte kunnen ze hier tot wel 70% mee besparen.

Het nieuwe werken

Bij Co-Works! richten we ons op het nieuwe werken. Hierbij gaat het om het flexibiliseren van het werk naar tijd en plaats, met aandacht voor onderlinge communicatie en samenwerking.

Het oude werken is nog gebaseerd op een industriële samenleving, waarbij de nadruk ligt op productie van materiële goederen op een bepaalde plaats en een bepaald tijdstip. Bij het nieuwe werken ligt de nadruk eerder op creatie. Tijd en plaats zijn minder van belang. Concepten zoals thuiswerk en coworking passen hier perfect in.

Nieuwe coworkingspace in Geel start op 1 april

Vanaf 1 april 2020 kan je coworken in het centrum van Geel. Communicatiebureau C-Works! verhuisde naar een ruimer pand in de Stationsstraat en stelt hun kantoor voortaan open voor startende ondernemers, freelancers en thuiswerkers die een werkplek zoeken. Dit initatief kreeg de naam Co-Works! en loopt in samenwerking met Bar d'Office, een organisatie die over heel Vlaanderen cowerken stimuleert en faciliteert.

Abonneren op RSS-blogs